2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Įdaryti kiaulienos muštiniai


Šiam originaliam patiekalui pagaminti vietoje kiaulienos nugarinės galima naudoti sultingą kalakuto krūtinėlės filė.

4 PORCIJOMS:
50 g ilgagrūdžių ryžių
druskos
1 nedidelis svogūnas
3 v.š. alyvuogių aliejaus
3/4 stiklinės vištienos sultinio
40 g tarkuoto parmezano
1 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų čiobrelių
4 kiaulienos nugarinės gabaliukai be kaulo
BE TO:
dantų krapštukų
čiobrelių šakelių patiekalui papuošti

1. Išvirti ryžius 100 ml šiek tiek pasūdyto vandens. Kol ryžiai verda, nulupti, nuplauti ir smulkiai sukapoti svogūną. Keptuvėje įkaitinti apie 2 v.š. aliejaus ir kepinti jame svogūnus, kol šie taps skaidrūs.
2. Į išvirusius ryžius įpilti 4 v.š. sultinio, suberti sūrį bei čiobrelius ir viską gerai išmaišyti.
3. Nuo mėsos nupjauti riebalus ir įpjauti mėsą taip, kad padaryti "kišenę". Į kiaulienos "kišenes" prikimškite įdaro ir muštinių kraštus persmeikite dantų krapštukais. Muštinius pagardinkite druska bei pipirais.
4. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Apkepti jame mėsą po 2 min iš abiejų pusių, paskui supilti likusį vištienos sultinį ir troškinti ant silpnos ugnies 10 min.
5. Į kiekvieną lėkštę dėti po vieną kiaulienos muštinį ir papuošti jį čiobrelio šakele. Po troškinimo likusį padažą patiekti atskirai. Mėsą patiekti su cukinijų ir morkų salotomis.

Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą