2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Naminiai sausainiai


Šių sausainių galima išsikepti daugiau ir sudėjus į dėžutę laikyti visus metus - jie ilgai negenda.


55 SAUSAINIAMS:

125 g sviesto
125 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 v.š. apelsinų likerio
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
250 g miltų
1 kiaušinis
sviesto arba kepimo popieriaus formai

1 Į dubenį sudėti sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakti, kad masė būtų kaip kremas.
2. Suberti apelsino žievelę, įmušti kiaušinį ir plakti visu maišytuvo galingumu, kol masė taps puri. Po trubutį beriant įmaišyti miltus.
3. Formą (skardą) ištepti sviestų arba iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
4. Tešlą supilti į konditerinį švirkštą ir tiesiai ant skardos spausti tešlą, formuojant norimos formos sausainius: juosteles, žiedelius, širdeles, gėlytes...
5. Paskui skardą su sausainiais įdėti į orkaitę ir kepti ~15 minučių. Iškepusius sausainius sudėti ant grotelių ir palikti atvėsti.


P.s. Taip pat vietoje 50 g miltų į tešlą galimą įmaišyti tokį patį kiekį maltų migdolų ar lazdynų riešutų, saulėgrąžų sėklų.
P.p.s. Iškepusius sausainius galima pamirkyti šokolado glajuje.

Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą