2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Varškės pyragas su bruknėmis

26 cm SKERSMENS KEPIMO FORMAI:
150 g kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
75 g sviesto
1-2 v.š. jogurto
50 g cukraus
ĮDARUI:
3 kiaušiniai
150 g grietinės
500 g liesos varškės
2-3 v.š. cukraus
pakelis vanilinio cukraus
vieno apelsino žievelė
300 bruknių uogienės arba džemo
(Bruknių džemą galima pasigaminti ir patiems: į 300 g bruknių įpilti 100 ml vandens, įberti 100 g cukraus ir virti, kol masė sutirštės.)

1. Miltus sumaišyti su druska ir cukrumi. Į šį mišinį sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir įpilti jogurtą. Viską sukapoti peiliu ir greitai užmaišyti tešlą.
2. Neformuojant tešlos kraštų, paskleisti ją kepimo formoje ir įdėti į šaldytuvą 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje trynius ištrinti su varške, grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kai susidarys kreminė masė, suberti tarkuotą apelsino žievelę.
3. Iš šaldytuvo išimti kepimo formą su tešla, pašauti į orkaitę ir kepti 15 min. Baltymus išplakti iki standžių putų. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių. Varškės masę sumaišyti su baltymais ir aptepti šia mase pagrindą.
4. Kepimo formą vėl pašauti į orkaitę ir kepti maždaug 40 min. Praėjus šiam laikui, orkaitę išjungti, tačiau pyrago neištraukti dar 30 min. Po 30 min. išimti pyragą, palaukti, kol jis atvės, aptepto bruknių uogiene ir supjaustyti į 12 gabaliukų.


Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

1 komentaras: