2009 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Žuvies filė su plutele

IŠBANDYTA!:))
Labai skani žuvytė, man daug skanesnė, nei kepta keptuvėje, tikrai nelieka sausa:)
4 PORCIJOMS
4 menkės filė (maždaug po 150 g)
citrinos sulčių
2 v.š. maltų džiūvėsėlių
2 v.š. miltų
1/2 a.š. saldžiųjų paprikų miltelių
šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
druskos
maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio baltymas
BE TO:
citrinos skiltelė
čiobrelio šakelė
riebalų kepimo skardai ištepti

1. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti alyvuogių aliejumi.
2. Citrinų sultimis apšlakstyti žuvies filė. Gilioje lėkštėje sumaišyti džiūvėsėlius, miltus, paprikų miltelius, čiobrelius, citrinos žievelę, druską bei pipirus.
3. Kitoje lėkštėje išplakti kiaušinio baltymą. Kiekvieną gabaliuką pamirkyti baltymo plakinyje, paskui pavolioti džiūvėsėlių mišinyje ir padėti ant skardos. Kepimo skardą su žuvimi pašauti š apatinę orkaitės lentynėlę.
4. Žuvį kepti maždaug 7 min, kol jos viršus gražiai apskrus. Tada atsargiai apversti žuvies gabaliukus ir kepti dar 6-7 min. Iškepusią žuvį papuošti vitrinos skiltele ir čiobreliais.
Patiekti su ryžiais ir daržovių salotomis su jogurtiniu padažu.

Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą