2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Pica su grybais ir daržovėmis


DVIEMS KEPIMO FORMOMS:
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 v.š. pomidorų padažo
400 g pomidorų (indelis/skardinė)
po 2 v.š. šv. raudonėlių, čiobrelių, bazilikų
druskos, pipirų
TEŠLAI:
125 g liesos varškės
250 g miltų
1 a.š. druskos
1 didelis kiaušinis
3 v.š. alyvuogių aliejaus
ĮDARUI:
1 svogūnas
500 g pievagrybių
2 žalios saldžiosios paprikos
druskos, pipirų
250 g mocarelos
2 skiltelės česnako
1 v.š. alyvuogių aliejaus
TAIP PAT:
riebalų kepimo formai ištepti ir džiūvėsėlių pabarstyti, kad pagrindas nepriliptų.

1. Smulkiai sukapoti svogūną bei česnaką. Keptuvėje aliejuje pakepinti svogūnus, suberti česnakus, sukrėsti pomidorų padažą, sudėti konservuotus pomidorus, suberti žoleles ir prieskonius. Troškinti 30 min.
2 Užminkyti tešlą iš varškės, druskos, aliejaus, kiaušinio, miltų ir palikti 15 min. Šiaudeliais supjaustyti svogūnus ir paprikas. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Svogūnus pakepinti aliejuje, suberti paprikas, pievagrybius ir kepinti dar 3 min. Į įdarą įspausti česnako, įberti druskos, pipirų.
3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formas ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais. Tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti du pagrindus. Sudėti juos į kepimo formas, aptepti pomidorų padažu, uždėti įdaro, apibarstyti mocarela, pašauti į orkaitę ir kepti 20 min.

P.s. daržoves bei pievagrybius galima naudoti ir šviežius, nekepintus.


Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą