2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Tortas su braškėmis ir plakta grietinėle


26 cm SKERSMENS KEPIMO FORMAI
125 g miltų
6 kiaušiniai
125 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
ĮDARUI:
500 g braškių
500 g grietinėlės
1 pakelis vanilinio cukraus
2 pakeliai plaktos grietinėlės standiklio
BE TO:
riebalų kepimo formai ištepti
kepimo popieriaus

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti juos plakikliu, paskui suberti cukrų, vanilinį cukrų ir dar kartą išplakti.
2. Į gautą masę suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Kepimo formos kraštus bei pagrindą ištepti riebalais, iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą ir kepti orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos, padėti ant grotelių ir atvėsinti.
3. Nuplauti, nusausinti braškes ir nuskabyti žalias jų "uodegėles". Uogas supjaustyti skridinėliais. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi, įdėti standiklio ir dar kartą viską išplakti.
4. Biskvitą padalinti į tris dalis. Apatinį "blyną" padėti ant plokščios lėkštės, aptepti trečdaliu plaktos grietinėlės ir apdėlioti braškių skridinėliais. Ant viršaus uždėti antrą "blyną" ir vėl aptepti jį plaktą grietinėle ir apdėlioti pjaustytomis braškėmis. Ant viršaus uždėti paskutinįjį "blyną", papuošti jį plakta grietinėle bei likusiomis braškėmis ir įdėti į šaldytuvą dviems valandoms.

Šaltinis: Greitai, lengvai, skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą